‘Probleempaard’ (?) helpen!

Dit kan gebeuren tijdens trainingen van paarden met en probleem.

Isis kwam bij ons met dit probleem; van draf naar galop volledig ‘ontploffen’. Ze gaf hiermee aan ergens last van te hebben.

Vaak wordt er te weinig naar de ‘communicatie’ van het paard gekeken en gedacht … aanpakken dit paard/dit paard is stout! Maar 9 van de 10x geeft een paard in dit soort situaties echt ‘iets’ aan van hinder of pijn in het lichaam of een angst ergens voor.
Kijk dan goed naar je paard en probeer hem te begrijpen!

Met gedegen onderzoek, soms even terug naar de basis of een tijdje rust, daarna de juiste training en goed passende tuigage kun je veel problemen oplossen.

Wij zijn met Isis al zo ver dat het probleem is gevonden en voor een groot deel opgelost. Het is nu op de juiste wijze en in het juiste tempo voor dit paard ‘bouwen’ (trainen) aan goede bespiering, zodat zij ontspannen, maar sterk aan het werk kan gaan met haar ruiter straks. Ze pakt het super op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *