‘Probleempaard’ (?) helpen!

Dit kan gebeuren tijdens trainingen van paarden met en probleem.

Isis kwam bij ons met dit probleem; van draf naar galop volledig ‘ontploffen’. Ze gaf hiermee aan ergens last van te hebben.

Vaak wordt er te weinig naar de ‘communicatie’ van het paard gekeken en gedacht … aanpakken dit paard/dit paard is stout! Maar 9 van de 10x geeft een paard in dit soort situaties echt ‘iets’ aan van hinder of pijn in het lichaam of een angst ergens voor.
Kijk dan goed naar je paard en probeer hem te begrijpen!

Met gedegen onderzoek, soms even terug naar de basis of een tijdje rust, daarna de juiste training en goed passende tuigage kun je veel problemen oplossen.

Wij zijn met Isis al zo ver dat het probleem is gevonden en voor een groot deel opgelost. Het is nu op de juiste wijze en in het juiste tempo voor dit paard ‘bouwen’ (trainen) aan goede bespiering, zodat zij ontspannen, maar sterk aan het werk kan gaan met haar ruiter straks. Ze pakt het super op.

NIEUW in Training!

Afgelopen maandag heetten wij KLM (Farfan x Burggraaf) welkom bij Stal van der Woude. Het is een mooie 5 jarige merrie, springpaard en net zadelmak. Wij gaan lekker met haar aan het werk en trainen haar zo lang de eigenaar dit wenst!

3 Winstpunten er bij!

Een avondje dressuurwedstrijd L1 met Hint C; 2x 1e prijs – 1e proef 187,5 punten en 2e proef 200 punten: 3 winstpunten!🤩 nog lekker werk aan de winkel, maar voor nu een prima resultaat!!

Hoe kom ik aan een goed paard!

Een paard kopen doe je niet zomaar, daar komt veel bij kijken. Tenminste als je een ‘goed, bij jou passend’ paard wilt vinden zonder gebreken, ziektes, kuren, e.d. maar ook op een passend niveau en karakter en voor de juiste prijs. Ga nooit alleen af op gevoel en vertrouwen, daar kun je heel wat verdriet van krijgen en hoge dierenartskosten.

Laat een paard, waar je oog op is gevallen en waar je een klik mee voelt, altijd keuren bij een goed aangeschreven paardenkliniek. 100% garantie kun je natuurlijk nooit krijgen, het is immers levende haven, maar je kunt vooraf, door gedegen onderzoek, veel ellende voorkomen.

Op de website van KNHS staan diverse punten beschreven waar je op moet letten en wat je het beste kunt doen bij de koop van een ‘bij jou passend’ paard!

KNHS advies

Uit het boekje “… en op elke hoek een been” van Thelwell een mooie weergave van de koop van een paard! 🙂

Hoe kom je aan een goed paard?

NIEUW in training!

Isis, (Dream Boy x Citango / STERmerrie) 6 jarig dressuurpaard. Zij is bij ons onder gebracht voor onderzoek, correctie en doorrijden.

Na 2 dagen grondwerk met Isis zien wij dat het een eerlijk paard is, zij geeft goed aan waar voor haar een moeilijkheid/probleem zit. Wij vertrouwen op een goed onderzoek met een geslaagd resultaat.

Welkom Isis!

Een ontspannen bosrit hoort er bij!

Na deze week actief getraind te hebben verdient Cartouche een heerlijke bosrit, waar we samen van genieten.

Ook dit hoort bij de training van een dressuurpaard! De nodige ontspanning en even de natuur in maakt voor ruiter en paard het hoofd lekker leeg, het paard leert een andere omgeving kennen en gebruikt de spieren op een andere manier.
Zo blijft de dressuurtraining ook leuk en zal het paard met plezier voor je blijven werken.

Calliane Z (Calvino Z x Cormint) gaat TOP!

In september 2019 kwam Calliane Z bij ons. Wij zijn nu 4 maanden verder en ze is zadelmak gemaakt, ingereden en is nu lekker allround aan het trainen. Ze pakt alles perfect op en wil graag voor je werken. Een echte Eventer met een GO!!

We zijn super blij met haar!