Kim

Vanaf de dag van mijn geboorte, 31 augustus 1999, begon het contact met pony’s al, omdat mijn ouders 3 pony’s hadden. Mijn jonge jeugd heb ik dan ook voornamelijk ‘rijdend’ (van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, door de bossen van Maarn/Doorn) doorgebracht, samen met mijn zus Daphne. En tot mijn 16e reed ik allround wedstrijden op onze, zelf zadelmak gemaakte en tot M gereden, Arabier Namish.

Na het behalen van mijn diploma Paardenhouderij-management N4 en de KNHS opleiding aspirant instructeur ORUN 2, ben ik op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen om het werken in de paardenwereld verder uit te breiden. Mijn passie ligt bij de spring- en eventingsport. Ik wil blijven groeien in de sport, zodat ik steeds meer door kan geven en gebruiken voor de juiste training van (jonge) paarden.

17 juli 2019 ben ik gestart met mijn eigen trainings- en handelsstal
Stal van der Woude.

Tijdens mijn opleiding heb ik op diverse bekende (spring/eventing) stallen gewerkt; o.a. bij BrinkStables / Hans Dings Stables / De Heumstede e.a. als stalmedewerker, groom, stal(spring/eventing)ruiter, organisatie medewerker, etc. en ook was ik medewerker bij Jumping Amsterdam. Ik heb ruime ervaring met het zadelmak maken van (pittige) jonge paarden en het africhten voor start in de wedstrijdsport. Tevens heb ik al vele paarden (door)getraind voor de eventing-/springwedstrijdsport.

Door mijn trainingsstal Stal van der Woude ben ik steeds meer van het zadelmak maken / africhten / (verder)opleiden en uitbrengen op wedstrijden van (jonge/eigen/trainings) paarden, het africhten/trainen voor de verkoop en het begeleiden van ruiter & paard mijn inkomstenbron maken. 
Mijn passie is dan ook steeds meer overgegaan in mijn beroep, zodat ik mijn dagelijkse werkzaamheden vol enthousiasme en zorgvuldigheid kan uitoefenen.

Dagelijks train ik mijn eigen (jonge) paarden en de paarden die bij mij in training staan naar een hoger niveau voor de dressuur-, spring- en eventingsport. Ik neem hierin ook stagiairs mee, om hen het ‘reilen en zeilen’ van een kleinschalige trainingsstal bij te brengen en hen ‘vertrouwd en veilig’ om te leren gaan met alle verschillende paarden.

Mijn werkwijze met paarden draait op ‘vertrouwen & duidelijkheid’.
Het welzijn van het paard staat bovenaan. Tijdens het ‘werken’ ben ik duidelijk en consequent naar het paard en beloon wanneer iets goed gaat. Wanneer iets moeilijk voor het paard is, ga ik terug naar ‘rust’ en geef het commando opnieuw. ‘Forceren’ is altijd ergens ‘afbreken’ in mijn optiek en ervaring! ‘Vertrouwen’ maakt dat het paard alles voor je wil doen. Af en toe een fijne ontspannende bosrit behoort ook tot de training (tevens trailer/wagentraining).
Na hard werk is naverzorging een logische handeling. Verder vind ik een ‘schoon bed’ , frisse lucht en zo veel mogelijk vrije beweging in weidegang of paddock zeer belangrijk om het paard zo veel mogelijk in zijn natuurlijke behoefte te voorzien.

Wanneer u overweegt uw paard in training te geven, zelf graag begeleiding wilt als beginnende ruiter, op zoek bent naar een fijn paard waar u een ‘meedenker’ voor zoekt en/of uw paard op een fijne manier wilt verkopen, kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor een wederzijdse kennismaking en het bespreken van uw wensen. Wie weet kan ik mijn kennis en enthousiasme voor u inzetten.

Met sportieve ruitergroet,
Kim van der Woude