Kim

Vanaf de dag van mijn geboorte, 31 augustus 1999, begon het contact met pony’s al, omdat mijn ouders 3 pony’s hadden. Mijn jonge jeugd heb ik dan ook voornamelijk ‘rijdend’ (van ‘s morgens vroeg tot s avonds laat, door de bossen van Maarn/Doorn) doorgebracht, samen met mijn zus Daphne. En tot mijn 16e reed ik allround wedstrijden op onze, zelf zadelmak gemaakte en tot M gereden, Arabier Namish.

Na het behalen van mijn diploma Paardenhouderij-management N4 en de KNHS opleiding aspirant instructeur ORUN 2 en nu van start met de KNHS opleiding instructeur basissport ORUN 3 en 3+ ben ik op zoek naar nieuwe uitdagingen om het werken in de paardenwereld verder uit te breiden. Mijn passie ligt bij de spring- en eventingsport. Naast mijn werk wil ik ook altijd blijven groeien in de sport, zodat ik steeds meer door kan geven en gebruiken voor de juiste training.

17 juli 2019 ben ik gestart met mijn eigen trainings- en handelsstal
Stal van der Woude.

Tijdens mijn opleiding heb ik op diverse bekende (spring/eventing) stallen gewerkt; o.a. bij BrinkStables / Hans Dings Stables / De Heumstede e.a. als stalmedewerker, groom, stal(spring/eventing)ruiter, organisatie medewerker, etc. en ook was ik medewerker bij Jumping Amsterdam. Ik heb ruime ervaring met het zadelmak maken van (pittige) jonge paarden en het africhten voor start in de wedstrijdsport. Tevens heb ik al vele paarden (door)getraind voor de eventing-/springwedstrijdsport.

Door mijn trainingsstal Stal van der Woude wil ik steeds meer van het zadelmak maken / africhten / (verder)opleiden en uitbrengen op wedstrijden van (jonge/eigen/trainings) paarden, het africhten/trainen voor de verkoop en het begeleiden van ruiter & paard mijn inkomstenbron maken. 
Mijn passie zal dan ook steeds meer overgaan in mijn beroep, zodat ik mijn dagelijkse werkzaamheden vol enthousiasme en zorgvuldigheid kan uitoefenen.

Naast mijn baan train ik, samen met mijn zus Daphne, dagelijks onze eigen jonge paarden en de paarden die bij ons in training staan naar een hoger niveau voor de dressuur-, spring- en eventingsport. Waarbij ik mij voornamelijk richt op de spring- en eventingtraining en Daphne voornamelijk dressuurmatig de training zal verzorgen.

Onze werkwijze met paarden draait op ‘vertrouwen & duidelijkheid’.
Het welzijn van het paard staat bovenaan. Tijdens het ‘werken’ zijn wij duidelijk en consequent naar het paard en belonen wanneer iets goed gaat. Wanneer iets moeilijk voor het paard is, gaan we terug naar ‘rust’ en geven het commando opnieuw. ‘Forceren’ is altijd ergens ‘afbreken’ in onze optiek en ervaring! ‘Vertrouwen’ maakt dat het paard alles voor je wil doen. 
Na hard werk is naverzorging een logische handeling. Verder vinden wij een ‘schoon bed’ , frisse lucht en zo veel mogelijk vrije beweging in weidegang zeer belangrijk om het paard zo veel mogelijk in zijn natuurlijke behoefte te voorzien.

Wanneer u overweegt uw paard in training te geven, zelf graag begeleiding wilt als beginnende ruiter en/of op zoek bent naar een fijn paard waar u een ‘meedenker’ voor zoekt, kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor een wederzijdse kennismaking en het bespreken van uw wensen. Wie weet kunnen wij onze kennis en enthousiasme voor u inzetten.

Met vriendelijke ruitergroet,
Kim van der Woude