Hoe kom ik aan een goed paard!

Een paard kopen doe je niet zomaar, daar komt veel bij kijken. Tenminste als je een ‘goed, bij jou passend’ paard wilt vinden zonder gebreken, ziektes, kuren, e.d. maar ook op een passend niveau en karakter en voor de juiste prijs. Ga nooit alleen af op gevoel en vertrouwen, daar kun je heel wat verdriet van krijgen en hoge dierenartskosten.

Laat een paard, waar je oog op is gevallen en waar je een klik mee voelt, altijd keuren bij een goed aangeschreven paardenkliniek. 100% garantie kun je natuurlijk nooit krijgen, het is immers levende haven, maar je kunt vooraf, door gedegen onderzoek, veel ellende voorkomen.

Op de website van KNHS staan diverse punten beschreven waar je op moet letten en wat je het beste kunt doen bij de koop van een ‘bij jou passend’ paard!

KNHS advies

Uit het boekje “… en op elke hoek een been” van Thelwell een mooie weergave van de koop van een paard! 🙂

Hoe kom je aan een goed paard?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *