Daphne

Mijn naam is Daphne van der Woude, geboren op 7 augustus 1996 en van jongs af aan opgegroeid met pony’s. Samen met mijn zus Kim heb ik onze Arabier zelf zadelmak gemaakt en doorgetraind tot M niveau. Vanaf toen groeide al mijn passie voor de dressuursport. 

Ik behaalde in 2016 mijn diploma Paardenhouderij N3 aan het WellantCollege te Houten. Tijdens mijn opleiding heb ik bij diverse bekende stallen gewerkt; o.a. bij Stoeterij Geere-stein, ACB Dressuur, Dressuurstal van Baalen en Hans Dings Stables als stalmedewerker, groom, dressuurruiter, organisatie medewerker, etc. en ook was ik medewerker bij Jumping Amsterdam. 

Ik heb ruime ervaring met het zadelmak maken van (pittige) jonge paarden en het africhten voor start in de wedstrijdsport. Tevens heb ik al diverse paarden (door)getraind en uitgebracht in de wedstrijdsport.
Naast mijn baan train ik samen met Kim dagelijks onze eigen jonge paarden en de paarden die bij ons in training staan dressuurmatig naar een hoger niveau, om deze uit te kunnen brengen in de wedstrijdsport. Kim neemt voornamelijk de spring- en eventingtraining voor haar rekening. Daar waar nodig vullen wij elkaar goed aan, zodat wij ieder paard op waarde kunnen klaarmaken en/of uitbrengen voor/in de wedstrijdsport of desgewenst voor recreatief gebruik.

Onze werkwijze met paarden draait op ‘vertrouwen & duidelijkheid’.
Het welzijn van het paard staat bovenaan. Tijdens het ‘werken’ zijn wij duidelijk en consequent naar het paard en belonen wanneer iets goed gaat. Wanneer iets moeilijk voor het paard is, gaan we terug naar ‘rust’ en geven het commando opnieuw. ‘Forceren’ is altijd ergens ‘afbreken’ in onze optiek en ervaring! ‘Vertrouwen’ maakt dat het paard alles voor je wil doen. 
Na hard werk is naverzorging een logische handeling. Verder vinden wij een ‘schoon bed’ , frisse lucht en zo veel mogelijk vrije beweging in weidegang zeer belangrijk om het paard zo veel mogelijk in zijn natuurlijke behoefte te voorzien.

Wanneer u overweegt uw paard in training te geven, zelf graag begeleiding wilt als beginnende ruiter en/of op zoek bent naar een fijn paard waar u een ‘meedenker’ voor zoekt, kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor een wederzijdse kennismaking en het bespreken van uw wensen. Wie weet kunnen wij onze kennis en enthousiasme voor u inzetten.

Met vriendelijke ruitergroet, 
Daphne van der Woude