Africhting

Het is goed om een jong paard stapsgewijs voor te bereiden op het dragen van een zadel/hoofdstel en daarna een ruiter. Een paard is een vluchtdier en zal het zeker angstig vinden wanneer het ineens van bovenaf benaderd wordt.

Daarom is onze werkwijze als volgt; eerst bouwen wij een vertrouwensband met het paard op (dit zal bij het ene paard sneller gaan dan bij het andere paard) en daarna laten wij, in rust en geduld, maar zeker wel duidelijk, stap voor stap, het paard wennen aan steeds meer toeters en bellen om zijn lichaam en om hem heen. Zó zorgen wij er voor dat het zadelmak maken in alle rust en kalmte verloopt en dat paniek- en vluchtreacties bij het paard zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook zal het paard, voordat wij als ruiter op zijn rug gaan zitten, de teugel-hulpen en commando’s al duidelijk kennen (aansturing op stem en hand).

Wanneer het paard het moment heeft bereikt om een ruiter op zijn rug te kunnen dragen, gebeurt dat ook in kleine rustige stappen, waardoor het paard in vertrouwen de ruiter eerder op zijn rug zal accepteren en zich zal overgeven aan de aansturing van de ruiter. Wanneer in rust opgestapt kan worden, beginnen wij met de africhting (been en teugel training), totdat het echte werk kan gaan beginnen.

Een pré is dat het paard een goed passend zadel en hoofdstel heeft, om nare blessures te voorkomen. Dit laten wij eens per 2 maanden checken door een erkende zadelmaker, Edwin Ligtvoet van SaddleMatch en CountryMill.

Wat kunnen wij voor u doen

  • Voorbereiding op het zadelmak maken van jonge dressuur-, spring- en eventing paarden
  • Zadelmak maken van jonge dressuur-, spring- en eventing paarden
  • Africhten voor start training jonge dressuur-, spring- en eventing paarden

De gewenste en vooraf afgesproken training van uw paard zullen wij uitvoeren in Woudenberg (centrum van het land), waar wij een mooie stalling kunnen bieden met de juiste verzorging. De paarden komen dagelijks buiten (naar wens) in paddock en/of weide, koppel of alleen. Wij hebben de beschikking over alle faciliteiten; mooie ruime binnen rijbaan, fijne buiten rijbaan, overdekte stapmolen, longeermogelijkheden en bostraining op 5 min. afstand van de lokatie op de schitterende Utrechtse Heuvelrug (incl. trailertraining) .

Neemt u vrijblijvend contact met ons op, dan kunnen we samen kijken naar de gewenste oplossing voor uw paard(en).